2 boys in red shirt sitting on yellow metal bar

3 Tips för en effektiv flytt

Att flytta är en lång process som är otroligt tidskrävande. Genom att planera, organisera och effektivisera flyttdagen så mycket som möjligt kommer dagen flyta på så smidigt som bara möjligt. Flyttdagen är något som många förknippar med otrolig stress och ett nödvändigt ont att ta sig igenom. Genom att förbereda noga inför flyttdagen kommer du garanterat ta dig igenom den så smärtfritt som möjligt.

1. Börja i god tid
Det är aldrig för tidigt att sätta igång och förbereda inför flytten. Så fort du vet när du ska flytta är det dags att börja lägga upp en plan. Börja packa det du kan så fort som möjligt. Det finns ofta mer saker undangömda än du först tror. Det är därmed aldrig för tidigt att sätta igång och gå igenom allt. Gå igenom rum för rum och rensa ut saker som du inte längre kommer få användning för eller inte får plats i ditt nya hem. Sälj, skänk bort eller släng saker du inte längre vill ha. På så sätt kan du minimera sakerna du behöver flytta på och därmed spara tid, pengar och energi. Skapa olika högar för släng och sälja/skänka för att underlätta rensningsprocessen.

2. Skriv checklistor
Det är mycket som ska göras innan, under och efter en flytt. Det handlar inte bara om själva flytten utan det är många detaljer som medföljer som är lätta att glömma. Därför kan det vara bra att skriva checklistor på allt som behöver göras, samt när det måste genomföras. Det kan handla om att exempelvis säga upp abonnemang eller ansöka om en ny förskola till ditt barn. Om du flyttar med din familj kan det vara smidigt att skriva vem i hushållet som ansvarar för respektive uppgift. På så sätt faller ingen uppgift mellan stolarna och uppgifterna delas upp mellan olika familjemedlemmar för att optimera tiden. Checklistan bockas av allt eftersom och kan fyllas på när fler uppgifter tillkommer.

3. Märk upp kartongerna
Genom att börja packa i god tid kan du se till att packa så effektivt och noggrant som möjligt. Ett hett tips är att packa lådorna baserat på specifika rum för att underlätta uppackningen i ditt nya hem. Det underlättar flyttprocessen samt effektiviserar uppackning och organisering efter genomförd flytt. Märk även upp flyttlådorna med vilket rum de ska placeras i under flytten. På så sätt kan du få allt på rätt plats på en gång och slipper flytta runt saker i efterhand.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *